Direktlänk till inlägg 5 oktober 2011
Så enkelt och så gott. Maränger är så lätta att göra och man kan variera dem så mycket också. Man kan ha i choklad, man kan göra polkamaränger genom att smaksätta med mint och färga den randig. Man kan ha i hackade nötter. Att doppa bottnen i choklad är också väldigt gott. Det är dessutom roligt att göra sina egna och sen ge bort dem lite extra fina och pastelliga i någon fin påse som en present.
enkla maränger smaksatta med lite äkta vaniljpulver
Chokladmaränger
Maränger recept
5-6 äggvitor
ca 3 dl strösocker
1 krm ättika eller nypressad citronsaft
Sätt ugnen på 100 grader.
Vispa äggvitorna med ättikan eller citronen så att det börjar tjockna och bli lite fluffigt, häll då i sockret lite åt gången och vispa hela tiden. Gör så tills att socker är slut och om det behövs, fortsätt att vispa tills smeten är så tjock och fast att den stannar kvar i bunken om du vänder den upp och ned. Droppa i färg och essens om du vill.
Spritsa eller klicka ut smeten på bakplåtspapper i valfri storlek. Sätt in i ugnen och låt stå minst 40 min om de är små och kanske två timmar om de är stora. Knacka lätt på marängen för att se om den är klar. För att se om den är seg inuti är det lättast att prova en. Jag brukar tyvärr alltid chansa.
Om nio dagar fyller min mamma år. Den 28 oktober. Jag ska då baka två tårtor, en som hon ska ta med sig till jobbet den 27e och en som hon ska få hemma när hon fyller år. Den till jobbet ska vara en täckt tårta eftersom jag aldrig har gjort det tidig...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 |
5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
|||
10 | 11 |
12 | 13 | 14 |
15 | 16 |
|||
17 | 18 |
19 | 20 |
21 |
22 |
23 |
|||
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 | 30 |
|||
31 |
|||||||||
|