Direktlänk till inlägg 15 oktober 2011
Jag lyckades baka de omtalade macaronsen idag. Så stolt jag är, för ja, det är väldigt pilligt och exakt när man bakar dessa små sötsaker. Men jag brukar alltid följa recept väldigt bra, oftast i alla fall. Idag gjorde jag det. Här är resultatet.
Innan gräddning
Efter gräddning (ja, de på den första plåten blev lite platta och tråkiga, men jag är ändå stolt eftersom det är första gången och jag har aldrig sett en macaron live i hela mitt liv)
Andra plåten blev mycket bättre. Här är slutresultatet!
Själva smeten smaksatte jag med lite citronarom, samt färgade den lite (lite) gul. Väldigt lite gul. Sen fyllde jag med lemon curd blandat med lite grädde och vanilj. Riktigt gott!
Receptet jag har använt mig av hittar du här. Och ärligt talat, så svårt är det inte att göra macarons. Man måste bara vara förberedd och nogrann. Det jag tyckte var svårast var att spritsa ut smeten på plåten, det blev antingen för mycket eller så blev det kladdigt. Men av de 37 halvorna som det blev så var det bara en enda som misslyckades totalt. Sen att alla inte var på pricken runda tycker jag inte gör så mycket.
Om nio dagar fyller min mamma år. Den 28 oktober. Jag ska då baka två tårtor, en som hon ska ta med sig till jobbet den 27e och en som hon ska få hemma när hon fyller år. Den till jobbet ska vara en täckt tårta eftersom jag aldrig har gjort det tidig...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 |
5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
|||
10 | 11 |
12 | 13 | 14 |
15 | 16 |
|||
17 | 18 |
19 | 20 |
21 |
22 |
23 |
|||
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 | 30 |
|||
31 |
|||||||||
|