Direktlänk till inlägg 10 oktober 2011
Idag har det blivit en del pysslande med två skrikande ungar omkring mig. Men det gick, slutresultatet har ni här. Vad tycks? Det är nog första gången jag ens bakar en kaka i hela mitt liv. Förutom pepparkakor då.
Spindel. Passande till halloween kanske?
Kakorna är apelsinkakor som är otroligt lätta att göra men galet kladdiga att kavla och hålla på. Använd mycket mjöl till kavling men ha inte i mer mjöl i degen än vad som står, då blir de väldigt torra. Härda ut med kladdigheten!
Apelsin och kanelkakor
200g mjöl
125g smör
100g strösocker
1 tsk kanel
skal från 1 apelsin (man använder en zester, dvs ett "skalrivjärn")
1 ägg
2 msk sirap
Blanda ihop allt till en deg och rulla in i plastfolie.
Låt ligga i kylskåp i minst 30 minuter.
Sen är det bara att kavla ut och trycka ut kakor, men arbeta
ganska snabbt för degen mjuknar och blir kladdig fort märkte jag.
Om du vill tillsättanågon färg bör du göra det innan du lägger in den
i kylskåpet, annars blir det fruktansvärt kladdigt.
Grädda i ugn på 180 grader i 10-12 minuter. Man ser när kakorna är klara.
Om nio dagar fyller min mamma år. Den 28 oktober. Jag ska då baka två tårtor, en som hon ska ta med sig till jobbet den 27e och en som hon ska få hemma när hon fyller år. Den till jobbet ska vara en täckt tårta eftersom jag aldrig har gjort det tidig...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 |
5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
|||
10 | 11 |
12 | 13 | 14 |
15 | 16 |
|||
17 | 18 |
19 | 20 |
21 |
22 |
23 |
|||
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 | 30 |
|||
31 |
|||||||||
|