Direktlänk till inlägg 6 oktober 2011
För ett par månader sen bakade jag de här cupcakesen. Jag vet inte riktigt vad man ska kalla dem. Men hur som helst så består de av en muffins som tyvärr blev väldigt torr, jag glömde att jag skulle ha i skal av två apelsiner och det var väl ganska så avgörande. Men hur som helst, jag minns itne riktigt vad det var för speciellt med själva kakan. Kaffe har jag haft i, men bara väldigt lite. Frostingen är en vanlig creme cheese frosting som är underbar att spritsa! Jag har färgat den babyblå med pastafärg och dekorationerna är såklart av sugarpaste. Jag är mycket nöjd med utseendet på dem då det var första gången som jag provade mina hembeställda bakgrejer från strössel & annat.
Creme cheese frosting
200 gram creme cheese (t.ex philadelphia)
50 gram rumsvarmt smör
2 dl florsocker
valfri smak och färg
vaniljfrön om man vill
Vispa ihop allt och tillsätt färgen och smaken sist. Bara att spritsa!
Om frostingen blir lite för lös kan man, istället för att tillsätta mer florsocker, prova att kyla ner den i kylskåpet. Då brukar den bli lite fastare. Låt den helst stå framme lite innan du spritsar om du har haft den i kylskåp, det är lättast att spritsa om den är rumsvarm. Den brukar inte bli lösare av att stå i rumstemperatur, däremot kan den som sagt bli fastare om man har den en stund i kylskåpet.
Om nio dagar fyller min mamma år. Den 28 oktober. Jag ska då baka två tårtor, en som hon ska ta med sig till jobbet den 27e och en som hon ska få hemma när hon fyller år. Den till jobbet ska vara en täckt tårta eftersom jag aldrig har gjort det tidig...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 |
5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
|||
10 | 11 |
12 | 13 | 14 |
15 | 16 |
|||
17 | 18 |
19 | 20 |
21 |
22 |
23 |
|||
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 | 30 |
|||
31 |
|||||||||
|